CHALLENGE CUP: Volejbalisti Spartaka Myjava prehrali s Kamnikom 1:3

11.11.2015 Celý región

Myjava 11. novembra (TASR) - Volejbalisti Spartaka Myjava prehrali v prvom zápase 2. kola európskeho pohára Challenge Cup s lídrom slovinskej ligy Calcitom Kamnik 1:3. Odvetný duel je na programe o týždeň v stredu 18. novembra o 20.00 h na palubovke Kamniku.

Zápas sa pre hostí začal nešťastne. Za stavu 1:1 zle doskočil blokár Novljan, zranil si členok a musel striedať. Kamnik viedol na prvom technickom timeoute 8:5, ale domáci volejbalisti pri servise kapitána Mračka vyrovnali. Myjavčania pridali na podaní aj v obrane, dvomi blokmi sa blysol uzdravený Piovarči a domáci viedli 16:14. Hostia však po chybách na príjme otočili na 17:16 vo svoj prospech. Do koncovky išiel Kamnik s náskokom 21:18 po sérii troch bodov. Hostia mali záver setu pod kontrolou a vyhrali ho 25:20.

Do druhého dejstva vstúpili Myjavčania raketovo, esom získal brejk Mračko a potom pri Leškaničovom servise odskočil Spartak na 6:2. Rozbeh domácich zastavil až timeout Calcitu. Kopaničiari si postupne vytvorili až päťbodový náskok a po útoku skúseného Piovarčiho stredom viedli 10:5. Hostia však po sérii dobrých obranných zákrokov na sieti znížili na 8:10 a po dlhej výmene bolo už len o bod 13:12. Následne sa však pekným útokom z doskoku prezentoval Katona, blokom Durec a bolo 16:12 pre Myjavu. Hostia však potom ubránili útoku domácich, bodovali z kontier a dostali sa do vedenia 18:17. V koncovke dokonca získali Slovinci brejk a viedli 21:19. Domáci volejbalisti však pri servise striedajúceho Pokopca otočili na 22:21. V závere sa k setbalu prepracovali prví hostia a hneď ho aj využili. Druhý set vyhrali 25:23 a dostali sa do vedenia 2:0.

Hosťom vyšiel úvod tretieho setu, v ktorom sa po tvrdom útoku Šterna ujali vedenia 6:3. Myjavčania však zabojovali a po útoku Dureca a ese Piovarčiho otočili skóre na 10:9. Po bloku Piovarčiho sa domáci dostali do vedenia 16:15 a oživili nádej na zvrat. Séria nahrávača na podaní pokračovala a po bloku mladého Pokopca bolo už 18:15. Spartak ožil a do koncovky išiel s náskokom štyroch bodov. V koncovke premrhala Myjava dva setbaly a Kamnik znížil z 21:24 na 23:24. Tretí setbal však domáci využili a znížili na 1:2.

Úvod štvrtého setu bol vyrovnaný, na prvom technickom timeoute však mali mierne navrch hostia z Kamniku a viedli 8:6. Po ďalšom bloku Piovarčiho však bolo vyrovnané 8:8. Potom si však Myjavčania vybrali slabšiu chvíľku, nevedeli sa presadiť v útoku a hostia odskočili na 16:11. Kopaničiari ešte zabojovali, odvážnym útokom získal bod Ihnát, Kamnik dal dva auty po sebe a bolo už len 16:17. V závere viedli hostia 24:19, ale potom prišiel na servis mladý Konc, s čím mali hostia problémy a Myjava znížila na 22:24. Ďalší mečbal však už Spartak nezmazal, Kamnik vyhral štvrtý set 25:22 a celý duel 3:1.

Challenge Cup, 2. kolo - 1. zápas:

Spartak Myjava - Calcit Kamnik 1:3 (-20, -23, 23, -22)
Zápas trval: 122 minút, rozhodovali: K. Stojanov (Bul.) a S. Vajcjachovič (Biel.), 800 divákov.

Myjava: Katona, Hauer, Mračko, Piovarči, Durec, Leškanič, libero Vydarený (Müller, Ihnát, Pokopec, Konc). Tréner: M. Pipa.

Kamnik: Novljan, T. Štern, Vidmar, Brulec, Kotnik, Videčnik, libero Hribar (Lakner, Ž. Štern, Konjedič, Štalekar). Tréner: M. Brumen.

Martin Pipa, tréner Myjavy: "Začali sme trochu ustráchane a s veľkým rešpektom. Po druhom sete som začal rozmýšľať na zmenami v zostave, že stiahnem Domina Mračka, pretože nebol vôbec v zápase. Pokopec priniesol oživenie a aspoň sme zdramatizovali zápas. Škoda štvrtého setu, v ktorom sme mohli urobiť viac. Mali sme slabšie chvíľky v obrane, nedodržali sme taktiku a v tom bol problém. Dnes chcem pochváliť mladých hráčov, že boli odvážni a drzí. Kamnik je hrateľný súper a verím, že aj napriek prehre máme šancu. Pobijeme sa o postup."
 

Vyberte región